Epicondylitis lateralis | Tenniselleboog

Een tenniselleboog komt bij 2% van de bevolking voor. In de leeftijdsgroep tussen de 40 en 50 jaar is dit zelfs 10%. Een tenniselleboog is de meest voorkomende afwijking ter hoogte van pees/botovergang. De klachten worden waarschijnlijk veroorzaakt door degeneratie (ontaarding) van het peesweefsel op 1 cm van de aanhechting op het bot. De bloedvoorziening van de pezen is hier het meest kritisch. Door ontaarding van het peesweefsel kunnen kleine scheurtjes ontstaan. Een tenniselleboog veroorzaakt pijn aan de buitenzijde van de elleboog op de plaats waar de strekkers van de pols en de vingers aanhechten op de buitenzijde van de bovenarm.
 

Oorzaak tenniselleboog

Een tenniselleboog wordt veroorzaakt door overbelasting. Niet alleen tijdens tennissen, maar ook bijvoorbeeld na zwaar handwerk, zoals poetsen of tillen van bijvoorbeeld kinderen.
 

Symptomen

Een tenniselleboog geeft pijn ter hoogte van de buitenzijde van de elleboog, vooral bij werkzaamheden zoals schilderen, timmeren en ramen zemen.


Fysiotherapie

Fysiotherapeutisch behandeling is gericht op reductie van ontstekingsactiviteit en pijn en de toename van de functionele mobiliteit om zodoende pijnvrij bewegen weer mogelijk te maken.
Naar boven
Epicondylitis lateralis | Tenniselleboog
Corpus Mentis
Centrum voor Fysiotherapie & Wetenschap
Herenstraat 39
2313 AE Leiden
071 - 889 14 35
Fysiotherapie Leiden
Email praktijk: info@corpusmentis.nl
Email cursussen: cursus@corpusmentis.nl